Spracovanie

Postup spracovania omietok ThermoIn

 

  • K namiešaniu zmesi použijeme pitnú vodu alebo vodu spĺňajúcu STN EN 1008.
  • Do miešacej nádoby nalejte 1,5 litra vody a nasypte celý obsah vreca (8 kg.). Všetko zľahka premiešajte a zalejte ďalšími 2 litrami vody.
  • Teraz vzniknutú zmes dôkladne miešajte po dobu 5-7 minút ručnou elektrickou miešačkou pri nízkej rýchlosti otáčok 400-500 za minútu.
  • Takto rozmiešanú zmes nechajte odstáť po dobu cca 5 minút a potom znovu krátko premiešajte asi 1 minútu.
  • V závislosti na teplote a vlhkosti v ovzduší sa môže množstvo použitej vody pohybovať v tolerancii cca 10% (3,5-3,9 l vody na 1 balenie.)
  • Vždy musí dôjsť k miešaniu celého balenia (vreca.).
  • Dodatočné pridávanie čohokoľvek do suchej alebo mokrej zmesi je neprípustné.
  • Doba spracovateľnosti rozmiešanej zmesi je závislá na okolitej teplote a vlhkosti. Pripravená zmes musí byť nanesená na povrch do 1 hodiny od okamihu dokončenia prípravy. Teplota pri nanášaní zmesi nesmie klesnúť pod +5 ° C (vzduch / podklad). Nenanášajte pri očakávaných nočných mrazoch.
  • Odporúčame nanášanie zmesi do omietky a stiahnutie latou.
  • Finálny povrch vytvoríme "molitanovým" murárskym hladidlom.
  • Odporúčaná hrúbka je 2 mm (tj 1 vrece o váhe 8 kg na cca 8,5 m2.).
  • ThermoIn je možné nanášať ručne aj za pomocou omietacieho stroja.

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info